Mainos
Mainos

Lääkärin erikoinen ehdotus HS:n mielipidepalstalla – "Pitäisi laatia yhdyntälupakaavake"

Eduskunnassa käsiteltävänä oleva lakialoite suostumuksen puutteen lisäämisestä raiskauksen tunnusmerkistöön puhuttaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalle kirjoittanutta lääkäriä.

Lääkäri kertoo oman ratkaisunsa suostumuksen puutteen todentamiseksi. Hän ehdottaa, että suostumuksen ilmaisemiseksi molempien osapuolten tulisi allekirjoittaa sopimus, jota hän kutsuu ”yhdyntälupakaavakkeeksi”.

– Laadittakoon kaavake, jossa tapahtumaan myönnetään suostumus. Lupa voisi olla kertaluontoinen, useita yhdyntöjä salliva tai määräaikainen, lääkäri Juhani Partanen kommentoi Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Eduskunnan naisverkoston allekirjoittama lakialoite oli lähetekeskustelussa viime viikon torstaina. Sen mukaan raiskauksen tunnusmerkistöä tulisi muuttaa siten, että tunnusmerkistöön lisätään olennaisena osana suostumuksen puute, kun nykyisellään siihen liittyy väkivalta tai väkivallalla uhkaaminen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot