Mainos
Mainos

Lääkäripäivillä ilmi uusi laihdutusmenetelmä: Kylmyys

Suomalaisten lihominen kiihtyy, ja erityisesti nuorten lihominen huolestuttaa asiantuntijoita.

- Nuorena hankittu ylipaino on hyvin vaikeasti poistettavissa ja vaikuttaa pitkään kansanterveyteen, sanoo Oulun yliopistollisen sairaalan professori Markku Savolainen.

Kansalaiset hakevat lihomisen hillitsemiseen ratkaisua internetistä, mutta lihavuuteen erikoistunut lääketieteen asiantuntija kehottaa nettilähteiden suhteen varauksellisuuteen.

- Netistä löytyy monenlaista tietoa. Moni tieto ei ole tieteellisesti tutkittua ja perustuu mielipiteisiin.

"Äärimmäisiin keinoihin ei kannata ryhtyä"

Tutkija suhtautuu varauksellisesti myös vähähiilihydraattisten diettien eli alakarppauksen yleistymiseen. Savolainen myöntää, että lyhytaikaiset vaikutukset näyttävät kyllä hyviltä, mutta pitkäkestoiset vaikutukset, etenkin sydän- ja verisuonisairauksiin, ovat vielä tutkimatta.

- Hiilihydraattien käytön vähentäminen voi olla ihan hyvä asia, mutta äärimmäisyyksiin ei kannata ryhtyä.

Savolainen muistuttaa, etteivät suomalaiset noudata nykyisiä suosituksia hiilihydraattien suhteen, vaan saavat sokereita aivan liikaa esimerkiksi virvoitusjuomista.

Värjöttely laihduttaa?

Lääkäripäivillä lihavuudesta puhunut Savolainen toi esiin myös uuden mielenkiintoisen löydön lihavuuden hillitsemiseen. On nimittäin saatu matemaattista näyttöä siitä, että alhainen huoneenlämpö voisi auttaa laihduttamiseen.

- Silloin kun meillä on viileämpää, niin energiaa säästyy lämmityksessä, mutta ihminen joutuu itse lämmittämään itseään.

Savolaisen mukaan menetelmää ei ole vielä osoitettu lääketieteellisessä mielessä päteväksi, mutta muualla saadut tutkimustulokset vaikuttavat hyvin mielenkiintoisilta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot