Mainos
Mainos

Lääkärisopimus allekirjoitettu

Lääkärisopimus allekirjoitettiin tänään Kuntatalossa Helsingissä. Uuden lääkärisopimuksen kustannusvaikutus on noin 10,5 prosenttia.

Lääkärisopimus lisää kuntien ja kuntayhtymien työvoimakustannuksia 575 miljoonaa markkaa. Syyskuun alussa toteutettavat korotukset lisäävät lääkärien palkkakustannuksia noin 7,5 prosenttia vuositasolla laskettuna.

Sopimus nostaa lääkärien säännöllisen työajan palkkoja keskimäärin 2 300 markkaa kuussa ja kokonaisansioita 2 800 markkaa kuussa. Sopimuskorotukset nostavat lääkärien kokonaisansiot keskimäärin 29 300 markkaan kuukaudessa. Lääkärisopimuksen piirissä on noin 13 000 kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelevää lääkäriä, hammaslääkäriä ja eläinlääkäriä. Sopimus on voimassa 1.9.2001 - 31.1.2003.

Lisät uudistuvat

Lääkärisopimuksen palkankorotusajankohdat ovat 1.9.2001 ja 1.6.2002. Yleiskorotusta maksetaan syyskuun alusta 5 prosenttia ja kesäkuun 2002 alusta 1,5 prosenttia. Yleiskorotuksen lisäksi taulukkopalkkoja on korotettu noin 1,5 prosentin kustannusvaikutuksella.

Ensimmäisenä sopimusvuotena korotus on kohdennettu erityisesti nuorille lääkäreille ja toisena vuonna kokeneemmille lääkäreille. Lääkärien henkilökohtaista lisää koskeva järjestelmä uudistetaan. Samalla toteutetaan kokemuslisäuudistus, jonka yhteydessä ensimmäinen 5 prosentin kokemuslisä siirretään taulukkopalkkoihin ja henkilökohtaisiin peruspalkkoihin.

Sopimukseen sisältyvät paikalliset järjestelyerät toteutetaan 1.9.2001 ja 1.6.2002. Niiden kustannusvaikutus on yhteensä 1,5 prosenttia lääkärien palkkasummasta. Lisäksi on uudistettu mm. sairaalalääkärien vapaamuotoisen päivystyksen eli varallaolon korvausjärjestelmää ja korotettu sen korvauksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme