Mainos
Mainos

Lääkärit: Kehnot tietojärjestelmät riski potilasturvallisuudelle

Lääkäreiden käyttämät potilastietojärjestelmät eivät toimi kunnolla. Tuoreen tutkimuksen mukaan järjestelmät ovat hitaita ja kömpelöitä ja tiedonkulku ontuu eri organisaatioiden välillä.

Ongelmissa piilee riski potilasturvallisuudelle. Suomen lääkäriliiton mukaan joka toinen lääkäri on sitä mieltä, että järjestelmät eivät auta ehkäisemään potilaan lääkitykseen liittyviä virheitä.

Lääkäreiden mielestä potilastietojärjestelmien ongelmat ovat julkisessa terveydenhuollossa suurempia kuin yksityisellä puolella. Esimerkiksi julkisen terveydenhuollon sairaaloissa työskentelevistä lääkäreistä joka kymmenes antoi käyttämälleen potilastietojärjestelmälle kouluarvosanaksi huonoimman mahdollisen. Eniten kritiikkiä antoivat päivystyksen ja vuodeosastojen lääkärit.

Suomen Lääkäriliiton, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Aalto-yliopiston ja Oulun yliopiston tutkimukseen vastasi lähes 4000 potilastyötä tekevää lääkäriä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot