Mainos
Mainos

Lääkärit koulutetaan arvioimaan työkykyä

Parin vuoden aikana suomalaiset lääkärit saavat jatkokoulutuksen, joka auttaa yhtenäistämään työkyvyn arviointia.

Suomen lääkärit koulutetaan arvioimaan potilaiden toimintakykyä. Työeläkevakuuttajien käynnistämässä hankkeessa pyritään eroon kirjavista lääkärinlausunnoista, jotka liittyvät työkyvyttömyysseläkehakemuksiin.

Pyrkimys on arvioida yhtenäisellä tavalla sairauden vaikutusta ihmisen toimintakykyyn.

- Käytäntö muuttuu avoimemmaksi ja myöskin tasa-arvoisemmaksi eli potilas voi odottaa samanlaista lausuntoa riippumatta siitä, millä lääkärillä hän käy, kertoo projektipäällikkö Ilkka Pakkala Työeläkevakuuttajista.

Kaikki lääkärit saavat parin vuoden aikana jatkokoulutuksen Työeläkevakuuttajien ja lääkäriseura Duodecimin yhteistyönä. Taustalla on eläkevakuuttajien huoli siitä, että työkyvyttömyys on hämärtynyt käsite.

Työeläkevakuuttajien toimitusjohtajan Esa Swanljungin mukaan kyse ei ole työkyvyttömyyseläkkeiden tiukentamisesta.

- Ei ole tarkoitus nostaa rimaa. Tarkoitus on pitää rima kaikille samanlaisena ja pitää huolta siitä, että ihmiset, joilla on halu jatkaa työelämässä, pystyvät jatkamaan siellä, vakuuttaa Swanljung.

Yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle jäädään tuki- ja liikuntaelinten vaivojen takia. Viime vuoden vaihteessa noin 220 000 suomalaista oli työkyvyttömyyseläkkeellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme