Mainos
Mainos

Lääkärit: Leikkauspotilaat ohittamassa muut potilasryhmät

Vaikka ajanvarausjärjestelmät ovat parantuneet, pääsy lääkärin vastaanotolle on nopeutunut vain joka neljännen terveyskeskuslääkärin mielestä.

Lääkärit pelkäävät, että hoitotakuun vuoksi huomiota kiinnitetään liikaa leikkaushoitoihin ja muut potilasryhmät jäävät niitä huonompaan asemaan.

Lääkäriliiton jäsenkunnalleen tekemän kyselyn mukaan puolet lääkäreistä uskoo, että hoitotakuu on nopeuttanut pääsyä erikoissairaanhoidon arvioon ja leikkauksiin. Puolen vuoden kuluttua hoitotakuun voimaantulosta noin 80 prosenttia kyselyyn vastanneista lääkäreistä näki vielä ongelmia hoitotakuun toteutumisessa.

Terveyskeskuksissa työskentelevistä lääkäreistä lähes puolet on sitä mieltä, että potilaat saavat yhteyden terveyskeskukseen aiempaa paremmin. Vaikka ajanvarausjärjestelmät ovat parantuneet, pääsy lääkärin vastaanotolle on nopeutunut vain joka neljännen terveyskeskuslääkärin mielestä.

Lähes puolet lääkäreistä katsoi työtahdin kiristyneen ja työmäärän lisääntyneen. Sen sijaan lääkäreiden ansioihin hoitotakuu ei ole heidän oman arvionsa mukaan juuri vaikuttanut.

Lääkärit arvostelivat myös hoitoon pääsyn arvioinnissa käytettävää pisteytystä. Noin 40 prosenttia vastaajista ei pitänyt sitä toimivana, ja Lääkäriliiton mielestä sitä olisikin arvioitava uudelleen saatujen kokemusten perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme