Mainos
Mainos

Lääkärit saivat uuden sopimuksen

Suomen Lääkäriliiton valtuuskunta on hyväksynyt lääkärien virka- ja työehtosopimuksen.

Kaksivuotinen sopimus on osa kuntasektorin palkkaratkaisua, ja sen avulla on määrä tukea terveyskeskuksissa meneillään olevaa työnjaon kehittämistä eri henkilöstöryhmien välillä.

Lääkäriliiton valtuuskunta pitää sopimuksen palkkarakennetta oikeansuuntaisena, kun uusissa sopimuksissa ovat mukana sekä samapalkkaisuuserä että paikallinen tuloksellisuuserä. Takapäivystyksen korvausprosentin nosto korjaa viikonloppuisin ja öisin tehtävän takapäivystyksen alhaista peruskorvausta.

Lääkäriliiton mukaan nyt hyväksytty lääkärisopimus tukee erityisesti perusterveydenhuollon toimintatapojen uudistamista sekä kehittää yhteistyötä ja työnjakoa lääkärien sekä muun terveydenhuollon ammattihenkilöstön kesken korvaamalla konsultointiin menevän ajan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot