Mainos
Mainos

Lääkärit suosittelevat joulupukille joogaa

Köyryselkäisyyttä on muillakin vanhoilla kuin joulupukilla. Pukin pitäisi painua kuntosalille ja joogaan.

Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin julkaiseman Duodecim-aikakauskirjan tuoreessa numerossa pohditaan, miksi joulupukki on koukkuselkäinen. Lääkärien lehden mukaan koukkuselkäisyyden syyksi on aiemmin esitetty selkärankareumaa ja sen on myös ajateltu syntyneen osteoporoottisten nikamamurtumien jälkeen. Nyt selityksiä on löytynyt lisää.

Lehden mukaan 20-40 prosenttia ihmisistä painuu iän myötä kasaan ja selkä köyristyy. Vain runsaalla kolmanneksella ihmisistä syynä ovat osteoporoootiset nikamamurtumat. Muiksi syiksi lääkärit esittävät lihasheikkoutta, selkärangan löysiä nivelsiteitä ja tietysti myös geneettisiä tekijöitä.

Köyryselkäisyys aiheuttaa joulupukille ja muillekin mm. keuhkojen toiminnan huonontumista ja suurempaa kaatumisriskiä.

Joulupukki on tunnetusti pätkätyössä, joten vapaa-aikaa lienee vuoden mittaan runsaasti. Koukkuselkäisyyden hidastamiseksi (ja jopa korjaamiseksi) lääkärit suosittelevat joulupukille kuntosalilla käynnin lisäksi joogaa, jonka vaikutuksia koukkuselkään tutkitaan paraikaa Yhdysvaltojen terveysinstituutin NIH:n rahoituksella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot