Mainos
Mainos

Lääkärit tarkkoina aselaista: Yli tuhat ilmoitusta poliisille

Lääkärit ovat tehneet poliisille jo yli tuhat ilmoitusta henkilöistä, joita ei saisi päästää tekemisiin ampuma-aseiden kanssa.

Poliisihallitus on tilastoinut lääkärien tekemiä ilmoituksia viime vuoden helmikuusta alkaen. Viime vuonna vajaan 11 kuukauden aikana lääkärit tekivät 969 ilmoitusta. Tänä vuonna oli tullut jo 108 ilmoitusta tiistaihin mennessä.

Kaikista ilmiannetuista aselupa oli 143:lla, joilla oli yhteensä 482 ampuma-asetta.

– Käsitykseni on, että useimmissa tapauksissa ilmoitus on johtanut luvan peruutukseen, sanoo Poliisihallituksen asehallintopäällikkö Heidi Nuoritalo.

Lääkärit olivat perustelleet ilmoituksia eniten niin kutsutuilla muilla syillä, kuten potilaan alkoholismilla tai dementialla. Toiseksi eniten syynä on ollut potilaan vaarallisuus itselleen tai toisille. Kolmanneksi eniten ilmoituksia on tullut vastaanotolla väkivaltaisesti käyttäytyneistä. Vähiten ilmoituksia on tehty tahdosta riippumattoman psykiatrisen hoidon tai mielentilatutkimuksen takia.

Aselakiin kirjattu velvollisuus tuli voimaan kesäkuussa 2011.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot