Mainos
Mainos

Lääkärit: Vanhuksista ei saa puhua hoitotaakkana

Valtioneuvoston pitää puuttua ikäihmisten syrjintään, ehdottavat lääkäriseura Duodecimin ja Suomen Akatemian asiantuntijat. Heidän mielestään asennemuutos on edellytys sille, että vanhuudesta saadaan nykyistä parempaa.

Asiantuntijoiden mukaan julkisessa puheessa vanhoja syrjitään avoimesti. Heistä puhutaan esimerkiksi hoitotaakkana tai eläkepommina.

– Vanhat ihmiset saavat tarpeisiinsa nähden vähemmän ja huonompia palveluita kuin nuoret, toteavat lääkärit julkilausumassaan.

Asennemuutoksen lisäksi tarvitaan asiantuntijoiden mielestä muitakin muutoksia. Esimerkiksi vanhuspalveluiden rahoitus pitäisi keskittää yhdelle taholle, joka myös seuraisi hoidon laatua. Lisäksi kotihoitoa ja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden geriatrian osaamista pitäisi vahvistaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot