Mainos
Mainos

Lääkäritalot: Sikainfluenssaan lepoa ilman lääkärintodistusta

Useat yksityiset lääkäritalot pyytävät työnantajia höllentämään lääkärintodistuksien vaatimista sikainfluenssaepidemian aikana.

Esimerkiksi Mehiläinen ehdottaa, että työpaikat miettisivät työntekijän poissaoloilmoituksen hyväksymistä viiteen päivään asti.

Diacor puolestaan suosittelee, että esimiehet antaisivat sairastuneille heti kolme luvallista poissaolopäivää. Sen jälkeen potilas voisi vielä kääntyä työterveyshoitajan puoleen, joka voisi puhelimessa luvata viisi lepopäivää lisää.

Diacorin työterveyshuollon kehittämispäällikkö Tarja Lounasmeri sanoo, että jos oireet ovat lieviä, lääkäriin ei tarvitse mennä.

- Epidemian tullessa potilaita on suhteellisen suuri määrä. Asiakkaan tullessa terveysasemalle altistuvat sekä lääkäriaseman henkilöstö että muut asiakkaat, eli sellaiset, joilla ei välttämättä sikainfluenssaa ole, Lounasmeri kertoo MTV:n uutisille.

Epidemia-aikaan kannatta muutenkin välttää liikehtimistä paikoilla, joissa on muita ihmisiä.

- On tutkittu ja todettu, että sikainfluenssa on sen tyyppinen sairaus, että valtaosa sairastuneista tervehtyy pelkällä kotihoidolla. Pyrimme siihen, että valtaosa sairastuneista pysyisi kotona lepäämässä. Vasta jos kokee, että tarvitsee lääkärinapua tai lääkitystä, niin silloin otettaisiin yhteyttä terveydenhuollon ammattilaisiin. Riskiryhmiin kuuluvien kannattaa ottaa suoraan yhteyttä lääkäriasemalle.

Lounasmeri korostaa, etteivät kaikki tarvitse lääkettä parantuakseen sikainfluenssasta. Lääkäriin kannattaa mennä, jos tulee kova päänsärky tai hengitysvaikeuksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme