Mainos
Mainos

Lääkäriverkosto vaatii Kela-korvausta nikotiinipurukumista

Lääkärit tupakkaa vastaan -verkosto tahtoo nikotiinipurukumit ja tupakan vieroituksessa käytettävät lääkkeet Kela-korvauksen piiriin.

Verkoston puheenjohtaja erikoislääkäri Olli Simonen sanoo, että hyvän hoidon lähtökohta tupakan aiheuttamille sairauksille on sairauden syytekijän eli nikotiini- ja tupakkariippuvuuden katkaisuhoito tai siitä vieroitus.

– Nikotiini- ja tupakkariippuvuudet eivät ole tahdonalaisia tapoja, vaan kansainvälisen tautiluokituksen mukaisia sairauksia, joista suurin osa haluaa päästä irti, Simonen sanoo lääkäriverkoston tiedotteessa.

Verkoston mukaan tupakan sisältämien myrkyllisten aineiden aiheuttamat sairaudet ovat matalasti koulutettujen suurin sairausryhmä. Lääkärit pitävät vieroitusta tehokkaimpana tapana vähentää väestöryhmien välisiä terveyseroja ja parantaa vähiten koulutetun väestön terveyttä.

Lääkärit tupakkaa vastaan -verkostoon kuuluu 400 käytännön työtä tekevää lääkäriä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme