Mainos
Mainos

Lääke-esittelyjä sairaaloissa halutaan rajoittaa

Yli-innokkaiden lääke-esittelijöiden yhteydenotot ovat häirinneet lääkäreiden työtä. Esimerkiksi Oulussa lääkkeitä saa enää esitellä vain koulutuksen yhteydessä.

Sairaanhoitopiirit ovat kiristämässä lääkäreille työaikana suunnattujen lääke-esittelyjen sääntöjä. Tiukimmat rajat on vedetty Oulussa, missä esittelyt on kielletty kokonaan, jos niihin ei liity koulutusta.

Lääke-esittelijöiden yhteydenotoista on viime vuosina tullut ongelma.

- Lääkärit ja muu henkilökunta ovat kokeneet ne tunkeilevina ja työntekemistä haittaavina. Puhelinsoittojen suuri määrä on hankaloittanut muutenkin ruuhkaisia poliklinikoita, kertoo vastaava hallintoylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Uusien sääntöjen mukaan esittelyjä ei saa järjestää sairaalan yleisissä tiloissa kuten kahviloissa, missä esittelijät ja potilaat ovat saattaneet odottaa vuoroaan samoissa jonoissa.

- Nyt halutaan rauhoittaa potilastilat potilaille. Esittelijät on sitten toisissa tiloissa, Korpelainen sanoo.

Toistaiseksi lääke-esittelyä koskevat ohjeet vaihtelevat suuresti eri puolilla Suomea. Joissakin sairaaloissa esittelylle ei ole asetettu mitään sääntöjä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme