Mainos
Mainos

Lääkehoidon virheet kasvussa

Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle tehtyjen lausuntopyyntöjen määrä lääkehoidon virheistä on kasvussa. TEO onkin kirjelmöinyt opetusministeriölle sairaanhoitajien lääkekoulutuksen tilasta.

Helsingin Sanomat kertoo, että TEO käsitteli viime vuonna neljä kuolemantapausta, jotka johtuivat osittain tai kokonaan hoitajan virheestä lääkkeen annostelussa. Myös lääninhallitukset ovat vastaanottaneet kanteluita lievemmistä hoitovirheistä.

Lehden mukaan TEO onkin huolestunut sairaanhoitajien lääkehoidon osaamisesta. Keskus on lähettänyt opetusministeriöön kirjelmän, jossa se kehottaa puuttumaan pikaisesti sairaan- ja terveydenhoitajien koulutukseen. Ennen viime vuotta TEO vastaanotti vakavista lääkehoidon virheistä keskimäärin yhden tai kaksi lausuntopyyntöä tai kantelua vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot