Mainos
Mainos

Lääkehoito näyttää lievittävän amfetamiiniriippuvuutta

Tarkkaavaisuushäiriön hoidossa käytetty metyylifenidaatti näyttää vähentävän selvästi amfetamiiniriippuvaisten suonensisäistä huumeidenkäyttöä.

Tarkkaavaisuushäiriön hoitoon käytetty lääke saattaa lievittää amfetamiiniriippuvuutta.

Tänään julkistetun suomalaistutkimuksen mukaan metyylifenidaatti näyttää vähentävän selvästi vaikeasta riippuvuudesta kärsivien potilaiden amfetamiinin suonensisäistä käyttöä. Sen sijaan toinen tutkimuksessa käytetty lääke aripipratsoli voi jopa lisätä sitä.

Amfetamiiniriippuvuuteen ei ole ollut mitään lääkehoitoa. Ennen hoitokäytäntöjen muuttamista on kuitenkin odotettava tuloksia jo meneillään olevasta jatkotutkimuksesta, jossa on mukana enemmän potilaita.

Tutkimus on julkaistu American Journal of Psychiatry -lehdessä, ja se on Kuopion yliopiston, Niuvanniemen sairaalan, Kansanterveyslaitoksen, Helsingin Diakonissalaitoksen, Hyksin ja Helsingin yliopiston yhteishanke.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot