Mainos
Mainos

Lääkekorvauksiin tulossa viitehintajärjestelmä

Lääkekorvauksissa otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön viitehintajärjestelmä. Tavoitteena on hillitä lääkekorvausmenojen kasvua ja edistää edullisten rinnakkaislääkkeiden käyttöä. Hallitus antaa lakiesityksensä huomenna, joten eduskunta pääsee käsittelemään sitä heti syysistuntokauden aluksi.

Viitehintaryhmälle asetettava viitehinta olisi korkein hinta, jonka perusteella korvauksen suuruus voitaisiin laskea. Viitehintojen määrittäminen perustuisi lääkkeen myyjien esittämiin tukkuhintoihin ja niiden perusteella laskettuihin arvonlisäverollisiin vähittäishintoihin.

Viitehinta määräytyy halvimman samaa lääkeainetta sisältävän valmisteen mukaan. Viitehinta on puolitoista tai kaksi euroa halvimman valmisteen hintaa korkeampi. Korvauksen saisi viitehinnan tai sitä halvemman hinnan mukaan. Poikkeuksen tekisivät tapaukset, joissa lääkäri katsoo tietyn valmisteen potilaalle tarpeelliseksi hoidollisin perustein.

Viitehintajärjestelmä on käytössä jo 18 EU-maassa. Suomessa se tulisi voimaan viimeistään ensi keväänä. On laskettu, että uudistuksella voidaan saavuttaa jopa 85 miljoonan euron säästöt vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot