Mainos
Mainos

Lääkekorvausten uudistaminen toisi miljoonasäästöt

Suomalaiset saavat nykyistä edullisemmin esimerkiksi masennus- ja kolesterolilääkkeitä, jos sosiaali- ja terveysministeriön suunnitelmat toteutuvat ensi vuonna. Niin kutsutun viitehintajärjestelmän on arvioitu tuovan 85 miljoonaa euron säästöt, josta potilaat säästäisivät omissa lompakoissaan yhteensä noin 33 miljoonaa.

Viitehintajärjestelmässä reseptilääkkeen Kela-korvaus lasketaan halvimman samaa lääkeainetta sisältävän valmisteen mukaan. Jos asiakas haluaa kalliimman lääkkeen, hän joutuu maksamaan hinnan erotuksen itse.

Järjestelmä tulee näillä näkymin kokonaan voimaan ensi huhtikuussa. Tarkoitus on lisätä hintakilpailua ja siten laskea myös alkuperäisvalmisteiden hintoja.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) sanoo, että lääkekulujen hillinnällä varaudutaan muun muassa kasvavan vanhusväestön lääkekulujen nousuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme