Mainos
Mainos

Lääkekulujen kasvua halutaan karsia

Hallitus haluaa leikata lääkekulujen kasvua ensi vuodesta alkaen siirtymällä lääkkeiden viitehintajärjestelmään. Tällöin lääkkeen Kela-korvaus määräytyy halvimman vaihtokelpoisen rinnakkaisvalmisteen mukaan.

Lääketeollisuus ry:n mielestä säästöt maksatetaan uusia lääkkeitä kehittävällä teollisuudella ja kuluttajilla, jotka eivät halua vaihtaa lääkkeitään kopiovalisteisiin.

Suvi-Anne Siimes

- Tällä ollaan hakemassa kehyksen ylittäviä säästöjä. Siis sellaisia lisäsäästöjä, joita ei ole mainittu niissä suunnitelmissa, joita valtion talouden hoitoon on tähän mennessä ollut tiedossa, toteaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

- Lääkekustannusten nousun takana on se, että uudet lääkkeet on pääsääntöisesti sekä tehokkaampia että myös kalliimpia kun vanhat lääkkeet, Siimes sanoo.

Viitehintajärjestelmä on käytössä jo 18:ssa EU-maassa. Suomessa se tulisi voimaan viimeistään keväällä 2009. Ministeriryhmä laskee, että uudistuksella voidaan saavuttaa jopa 85 miljoonan euron säästöt vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot