Mainos
Mainos

Lääkelaitoksen henkilöstö: ”Maantiejyräkin olisi jättänyt hilpeämmät jäljet”

Lääkelaitoksen henkilökunta on tyrmistynyt sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän tämänpäiväisestä päätöksestä siirtää Lääkelaitos Helsingistä Kuopioon.

- Voisiko sanoa, että maantiejyräkin olisi jättänyt hilpeämmät jäljet kuin tämä tämän päivän uutinen, Lääkelaitoksen entinen pääluottamusmies, erikoistutkija Sirkku Saarela huokaa.

Saarelan mielestä päätöksenteossa ei ole syrjäytetty pelkästään laitoksen henkilökuntaa vaan myös muut lääkealan asiantuntijat.

- Tätä ovat vastustaneet myös kaikki lääkealaa tuntevat tahot. Tuntuu, ettei mikään taho ole niin iso, että se pystyisi tätä alueellistamishullutusta pysäyttämään.

Saarelan mielestä sosiaali- ja terveysministeriö ei ole ottanut henkilökunnan lähtöaikomuksia tarpeeksi vakavasti. Hän arvelee monen nyt käynnistävän aktiivisen työnhaun.

- En ainakaan tänään huomannut, että muutosvastarinta häviäisi. Alueellistaminen ja organisaatiouudistus ovat kaksi eri asiaa: organisaatiomuutokseen olemme valmiita, emme alueellistamiseen.

Mutta vielä ovat ajatuksissa myös viimeiset taistot.

- Me olemme tämän vastustamiseksi jo niin paljon tehneet, ettemme oikein osaa päätöstä hiljaisesti niellä.

Saarelan mukaan henkilökunta aikoo huomenaamulla miettiä tulevia siirtojaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme