Mainos
Mainos

"Lääkelaitoksen siirrossa Kuopioon hätiköitiin"

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan Lääkelaitoksen perustaminen ja siirto Kuopioon on valmisteltu liian kiireisenä.

Ministeri Liisa Hyssälä piti elokuussa 2008 tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi lääkehuollon uudelleen organisoimisesta. Ministerin tavoitteena oli, että uusi perustettava lääkealan keskus aloittaisi toimintansa jo vuoden 2009 syksyllä. Jonkan mukaan sidosryhmille varattiin liian vähän aikaa kommentointiin - vain muutama arkipäivä. Oikeuskanslerin mukaan lausuntojen antamiselle varattua aikaa ei voitu pitää asianmukaisen valmistelun kannalta riittävänä.

Lääkehuollon uudelleen organisoimisen käytännön valmisteluun varattu aika oli varsin lyhyt. Oikeuskanslerille toimitetuista selvityksistä kävi ilmi, että kiireinen aikataulu tuli sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehille jonkinasteisena yllätyksenä asian poliittisen valmistelun jälkeen.

Itse Lääkelaitoksen siirtoratkaisun oikeellisuuteen oikeuskansleri ei ota kantaa.

Päätös Lääkelaitoksen siirrosta oli tehty ennen kuin sen toimivallasta, toimialasta, tehtävistä ja nimestä oli säädetty lailla. Perustamista koskevan lain hyväksyminen kuuluu eduskunnalle. Perustamispäätös oli Jonkan mukaan ehdollinen, koska sen toteutuminen oli kiinni lain voimaantulosta.

Lääkealan keskuksen sijoituspaikkaa ja perustamista koskeva asioiden etenemisjärjestys oli näin ollen ongelmallinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme