Mainos
Mainos

Lääkelaitosta uhkaa miljoonien eurojen turha vuokraa

Jos Lääkelaitos siirretään Helsingistä Kuopioon, siltä on jäämässä tyhjäksi kallis kiinteistö. Laitoksella on vuokrasopimus Ruskeasuolla sijaitsevasta talosta vuoteen 2019 saakka, kertoo Helsingin Sanomat. Laitos maksaa tilasta vuokraa yli miljoona euroa vuodessa.

Lääkelaitoksen kiinteistön vuokrasopimus on määräaikainen. Jos sopimus puretaan ennen määräaikaa, Lääkelaitos joutuu korvaamaan kaikki purkamisesta aiheutuvat kustannukset, Lääkelaitoksesta kerrotaan. Helsingin Sanomien haastattelemien asiantuntijoiden mukaan määräaikaisesta vuokrasopimuksesta on vaikeaa päästä eroon. Valtio voisi etsiä tilaan uuden vuokralaisen, mutta se saattaa olla hankalaa, sillä kiinteistö on räätälöity laitoksen tarpeisiin.

Kiinteistön omistavat yhdessä Palkansaajasäätiö sekä SAK:laiset ammattiliitot Palvelualojen ammattiliitto Pam, Metallityöväen liitto ja Paperiliitto.

Lopullista ratkaisua siirrosta odotetaan sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälältä (kesk.) ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme