Mainos
Mainos

Lääkepakkaukset varustetaan pistekirjoitusmerkinnöin

Näkövammaisten ihmisten tiedonsaanti paranee, kun lääkepakkauksiin tulee pistekirjoitusmerkinnät EU:n määräyksestä.

Uusiin lääkevalmisteiden ulkopakkauksiin tulee merkitä myös pistekirjoituksella valmisteen kauppanimi ja mahdollinen vahvuus. Aiemmin pistekirjoitusmerkintöjä on ollut vain satunnaisesti lääkepakkauksissa ja yksittäisissä tuotteissa kuten viinietiketeissä ja piparipakkauksissa.

Uudistus perustuu EU:n lääkedirektiiviin. Näkövammaisille ihmisille tämä merkitsee huomattavaa parannusta tiedonsaannissa; he pystyvät itsenäisesti erottamaan lääkepakkaukset toisistaan.

Näkövammaisten Keskusliitto on kehittänyt yhteistyössä lääkevalmistajien kanssa keinoja, joilla pistekirjoitusmerkinnät kyetään tuottamaan pakkauksiin mahdollisimman tehokkaasti ja taloudellisesti.

Keskusliiton kotisivulta löytyy muunnosohjelma, joka muuntaa pakkaukseen halutun tekstin pistekirjoitusmerkkien kuviksi. Näin saatujen pistekirjoitusmerkkien pohjalta voidaan valmistaa tarvittavat painolaatat ja tuottaa kohokirjoitusta normaalissa painotuotannossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme