Mainos
Mainos

Lääkepakkauksiin eksynyt vääriä lääkkeitä - potilaalle hengenvaara

Vääriä lääkkeitä on saattanut päätyä pakkausvirheen vuoksi markkinoille Lorazepam Orifarm -lääkepakkauksissa. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa palauttamaan lääkkeet heti apteekkeihin, sillä pakkaukseen virheellisesti joutunut, verensokeria alentava lääke saattaa olla potilaalle jopa hengenvaarallinen.

Kyse on yhden milligramman ja sadan tabletin paukkauksista, joiden eränumero on D031. Lääkkeen pakkaukseen merkitty viimeinen käyttöajankohta on 06-2012. Lorazepamia käytetään ahdistuneisuus- ja masennusoireiden hoitoon.

Lääkkeen pakkaamisessa tapahtuneen sekaannuksen johdosta näihin pakkauksiin on voinut joutua myös Glimepirida Cinfa 4 mg -tabletteja. Toistaiseksi Suomessa on löytynyt yksi tällainen pakkaus.

Koska Glimepirida Cinfa on verensokerin alentamiseen käytetty lääke, sen nauttiminen loratsepaami-lääkkeen sijasta voi alentaa potilaan verensokeria hengenvaarallisesti.

Virheellisen erän pakkaukset korvataan apteekissa ja apteekki auttaa myös tunnistamaan, onko pakkaus virheellistä erää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme