Mainos
Mainos

Lääketeollisuus ei kaipaa reseptilääkkeiden mainontaa

Reseptilääkkeiden mainontaa ei lääketeollisuuden mielestä Suomessa pidä sallia. Sitä vastoin lääketehtaat voivat jakaa tietoa sairauksista. Kannan esitti Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes Lääkepäivillä Kuopiossa.

Siimeksen mielestä ihmisten hoitomyöntyvyyttä on syytä lisätä varsinkin pitkäkestoisissa sairauksissa niin, että oikeat lääkkeet otetaan oikein.

Lääkelaitoksen ylilääkärin Veijo Saanon mielestä sairausperusteinen mainonta on kuitenkin lisääntymässä varsinkin internetissä.

- Nettiä ei pysty suitsimaan ja sille on nostettava kädet pystyyn.

Suvi-Anne Siimeksen mukaan tietoa voi jakaa kuka vain, kunhan tiedon oikeellisuuden kriteerit täyttyvät.

Medikalisaatiota kritisoiva Kuopion yliopiston dosentti Markku Myllykangas näki, että tarvittaisiin riippumattomia tahoja analysoimaan ja jakamaan lääketietoa. Hänen mielestään uusi lääke ei usein ole sen parempi kuin käytössä oleva vaikka hinta olisikin korkeampi. Hän epäili lääkäreiden kykyä tai halua arvioida lääkkeitä neutraalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme