Mainos
Mainos

Lääketieteen opiskelijoiden kesätöitä valvotaan tiukemmin

Lääketieteen opiskelijoiden kesätöiden ja sijaisuuksien valvonta tiukkenee. Ennen tilapäistöitä terveyskeskuksissa tai päivystyksissä opiskelijalla pitää olla suoritettuna viiden vuoden opinnot. Sairaanhoitajaopiskelijoilla opintoja pitää olla koossa kaksi kolmasosaa ennen tilapäistyötä sairaanhoitajana.

Tänään annettu asetus parantaa potilasturvallisuutta sekä opiskelijoiden omaa oikeusturvaa, kun myös työtä ohjaavien velvollisuudet täsmentyvät. Kunnan on nimettävä ammattihenkilö perehdyttämään opiskelija työhön, ja ohjaajan on valvottava työskentelyä ja puututtava epäkohtiin.

Työnantajan on arvioitava opiskelijan valmiudet sekä varmistettava, että opinnot on hyväksytysti suoritettu. Arviointi kuuluu terveyskeskukselle silloinkin, kun työntekijä on hankittu vuokrausyrityksen kautta.

Sairaaloissa tai terveyskeskuksen vuodeosastolla lääketieteen opiskelija voi työskennellä lääkärin sijaisena neljän opintovuoden jälkeen. Päivystävänä lääkärinä toimivalle opiskelijalle on kuitenkin nimettävä viivytyksettä tavoitettavissa oleva takapäivystäjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme