Mainos
Mainos

Lääketieteen opiskelijoiden kesätöitä valvotaan tiukemmin

Lääketieteen opiskelijoiden kesätöiden ja sijaisuuksien valvonta tiukkenee. Ennen tilapäistöitä terveyskeskuksissa tai päivystyksissä opiskelijalla pitää olla suoritettuna viiden vuoden opinnot. Sairaanhoitajaopiskelijoilla opintoja pitää olla koossa kaksi kolmasosaa ennen tilapäistyötä sairaanhoitajana.

Tänään annettu asetus parantaa potilasturvallisuutta sekä opiskelijoiden omaa oikeusturvaa, kun myös työtä ohjaavien velvollisuudet täsmentyvät. Kunnan on nimettävä ammattihenkilö perehdyttämään opiskelija työhön, ja ohjaajan on valvottava työskentelyä ja puututtava epäkohtiin.

Työnantajan on arvioitava opiskelijan valmiudet sekä varmistettava, että opinnot on hyväksytysti suoritettu. Arviointi kuuluu terveyskeskukselle silloinkin, kun työntekijä on hankittu vuokrausyrityksen kautta.

Sairaaloissa tai terveyskeskuksen vuodeosastolla lääketieteen opiskelija voi työskennellä lääkärin sijaisena neljän opintovuoden jälkeen. Päivystävänä lääkärinä toimivalle opiskelijalle on kuitenkin nimettävä viivytyksettä tavoitettavissa oleva takapäivystäjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot