Mainos
Mainos

Lääketukkuri tiukkana: Venäjän suomalaisapteekeissa ei väärennöksiä

Tieto Venäjällä myytävistä lääkeväärennöksistä nostaa myös suomalaisen Oriolan myrskyn silmään.

Oriolalla on Venäjällä, pääasiassa Moskovan ympäristössä, noin 270 apteekkia. Oriola KD:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi ei ylläty tiedosta, jonka mukaan toistakymmentä prosenttia Venäjän lääkkeistä on väärennöksiä. Hän sanoo Oriolan myyntikanavien takaavan sen, ettei suomalaisapteekeista voi saada väärennettyjä lääkkeitä.

Vaikka Oriola on Venäjällä suomalaisittain markkinajohtaja, se on koko ison maan mitassa pieni tekijä; Venäjällä on arviolta 50 000 apteekkia, eikä lääkkeitä myydä välttämättä meikäläisen mittapuun mukaisissa apteekeissa vaan myös katukioskeissa. Oriolalla on Venäjällä kaksi apteekkiketjua, Stary Lekar ja 03.

Oriola on Suomessa iso lääketukku. Se jakaa Tamron kanssa Suomen lääkemarkkinat suunnilleen puoliksi. Vaikka Oriola on Venäjällä pisara meressä, Venäjän markkinat ovat sille kaksi kertaa suuremmat kuin Suomen ja Ruotsin markkinat yhteensä. Venäjän lääkemarkkinat kasvavat yli 10 prosenttia vuodessa, kun taas Suomessa ja Ruotsissa kasvu on 1-3 prosenttia.

Venäjällä voitelu- ja kynnysrahat ja kiristys tuntuvat olevan osa markkinoita. Hautaniemi sanoo, että siltä osin Oriola on saanut toimia rauhassa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot