Mainos
Mainos

Lääketutkimuksissa pulaa vapaaehtoisista

Lääkäreille tehdyssä kyselyssä yli 60 prosenttia vastaajista katsoi, että lääketutkimuksiin on vaikea löytää riittävästi potilaita.

Suomalaislääkäreillä on vaikeuksia löytää riittävästi vapaaehtoisia lääketutkimuksiin.

Lääkäriportaalissa tehdyssä kyselyssä peräti 62 prosenttia vastaajista sanoo, ettei tutkimuksiin ole helppoa löytää potilaita. 13 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi myös tutkimusten aikataulun viivästyvän vapaaehtoisten rekrytointiongelmien vuoksi.

Tutkimusaikataulussa pysyminen on tärkeää, koska valtaosa kokeista liittyy kansainvälisiin tutkimuksiin, ja mukana olevat maat sitoutuvat hankkimaan tietyn määrän potilaita sovitussa aikataulussa. Asiasta kertoo Aamulehti.

Viime vuonna Suomessa lääketutkimuksiin osallistui yhteensä lähes 34 000 ihmistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot