Mainos
Mainos

Lääkevaihdoista 2,2 miljoonan säästöt

Lääkevaihdot säästivät huhtikuussa 2,2 miljoonaa euroa. Mahdollisuus lääkevaihtoon lisäsi myös lääkeyritysten välistä hintakilpailua, mikä laski useiden valmisteiden hintoja.

Apteekkien lääkevaihdot ovat tuoneet asiakkaille suuret säästöt. Huhtikuun alussa voimaan tullut mahdollisuus vaihtaa reseptilääke halvempaan on halventanut hintoja myös siksi, että lääkeyritykset ovat alkaneet kilpailla hinnoilla. Mahdollisuus vaihtaa lääke halvempaan ja hintakilpailu toivat viime kuussa yhteensä 2,3 miljoonan euron säästöt asiakkaille.

Kelan korvausrekistereiden mukaan eniten säästöä syntyi sydän- ja verisuonisairauksien lääkkeiden ja depressiolääkkeiden vaihdoista ja hintakilpailusta.

Apteekit ovat huhtikuun alusta voineet vaihtaa lääkärin määräämän lääkkeen tilalle halvemman rinnakkaislääkkeen.

Apteekeissa tehtyjen lääkevaihtojen säästöistä asiakkaiden osuus oli 1,0 miljoonaa euroa ja lääkekorvausmenojen 1,2 miljoonaa euroa. Alustavat tiedot perustuvat Kelan korvausrekistereihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme