Mainos
Mainos

Lääkevaihto laajenemassa piakkoin?

Lääkevaihto saattaa laajeta jo tänä vuonna. Sanomalehti Kalevan mukaan Suomella on paineita laajentaa lääkevaihtoaan muiden Pohjoismaiden mukaiseksi.

Lääkevaihdon laajentamisen taustalla on Suomen tarve yhdenmukaistaa sitä muiden Pohjoismaiden kanssa.

Lääkelaitoksen professori ja myyntilupaosaston päällikkö Olavi Tokola sanoo, että jos Suomen listalle otettaisiin lääkkeitä kuten muissa Pohjoismaissa, lista voisi laajeta sadoilla lääkkeillä.

Kaleva kirjoittaa, että lääkelaitos aikoo keskustella muun muassa psykoosilääkkeiden vaihtokelpoisuudesta sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Keskustelut aloitetaan kuitenkin vasta kun lääkelain uudistus valmistuu.

Suomessa potilas on kahden vuoden ajan voinut vaihtaa apteekissa lääkärin määräämän reseptilääkkeen halvempaan rinnakkaislääkkeeseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot