Mainos
Mainos

Lääkevaihto säästänyt jo miljoonia

Huhtikuun alusta voimassa ollut lääkevaihto on säästänyt jo yli neljä miljoonaa euroa kuluttajien ja valtion pussista. Asiantuntijoiden mukaan lopulliset säästöt saattavat kasvaa jopa kaksinkertaisiksi aiemmin arvioituun nähden.

Geneerinen substituutio eli lääkevaihto on ollut voimassa huhtikuun alusta asti. Tänään julkistettiin uudet vaihtokelpoisten lääkkeiden listat, joihin lisättiin n. 100 uutta lääkettä. Uudet listat julkaistaan neljä kertaa vuodessa.

Huhti-toukokuussa kuluttajat ovat säästäneet lääkkeiden vaihdolla noin 2,1 miljoonaa ja valtio noin 2,4 miljoonaa, eli yhteensä noin neljä ja puoli miljoonaa euroa.

Säästöt voivat kasvaa huomattavasti ennakoituja suuremmiksi.
Kelan yliproviisori Sinikka Rajaniemen mukaan hintakilpailun vaikutus saattaa olla jopa kaksinkertainen arvoituun. -Tällä vauhdilla kun tavoite oli että säästetään lääkekorvausmenoissa lääkevaihdon vaikutuksesta 15 miljoonaa euroa ja lisäksi tulee hintakilpailun vaikutus, niin arvioitiin, että sekä asiakkaat että Kela, eli sairausvakuutus säästäisi reilut 30 miljoonaa euroa, mutta jos vauhti olisi tämän mukainen niin se säästövaikutus olisi melkein kaksinkertainen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme