Mainos
Mainos

Lääkeyritysten hintakilpailu rauhoittumassa

Huhtikuun alussa riehakkaasti alkanut lääkeyritysten hintakilpailu on jo hiukan rauhoittumassa. Toukokuun ensimmäisenä päivänä alenee enää 74 vaihtokelpoisen reseptilääkkeen hinta. Kolmannes halpenevista lääkkeistä on verenpainelääkkeitä ja niissä hinnanalennukset ovat suurimmillaan jopa 40-60 prosenttia.

Myös monien masennus- ja mikrobilääkkeiden hinnat halpenivat keskimäärin 17 prosenttia, kerrotaan Apteekkariliitosta.

Kun uusi lääkevaihtojärjestelmä astui huhtikuun alussa voimaan, lääkeyritykset pudottivat heti yli 400 lääkkeen hintaa saadakseen oman lääkkeensä vaihtokelpoisten lääkkeiden hintaputkeen. Seuraavan hinnantarkistuksen yhteydessä huhtikuun puolivälissä noin 200 lääkkeen hinta laski.

"Lääkevaihto sujunut joustavasti"

Lääkevaihto on Apteekkariliiton mukaan sujunut apteekeissa joustavasti, vaikka neuvontaan kuluukin aiempaan enemmän aikaa. Noin kolmannes asiakkaista ei ole halunnut vaihtaa lääkettään halvempaan. Lääkäri on kieltänyt lääkevaihdon harvoin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme