Mainos
Mainos

Lääkintöneuvos: Tampereen selvitettävä väitetyt epäkohdat ulkoistetussa sairaanhoidossa

Lääkintöneuvos Jukka Mattilan mukaan ulkoistetuissa terveyskeskuksissa ilmenneistä, väitetyistä ongelmista on syytä keskustella ja selvittää onko kyse yksittäisistä tapauksista vai osa laajempaa käytäntöä.

Eilen MTV:n Uutiset kertoi, että hoitohenkilöstön mukaan monissa kuntien ulkoistamissa terveyskeskuksissa ja sairaaloiden vuodeosastoilla tulosta tavoitellaan potilasturvallisuuden kustannuksella.

Vuodeosastoille otetaan potilaita ylipaikoille, vaikka henkilöstö on mitoitettu alle minimivaatimusten. Myös lääkehoidossa säästetään, ja käytössä on vanhoja lääkkeitä tai potilaan tarvitsemat lääkkeet on jätetty kokonaan tilaamatta.

Uutisessa esimerkiksi oli nostettu Tampereen Hatanpäänpuiston sairaalan toiminnasta vastaava MedOne-yritys. MedOnen toimitusjohtaja kiistää hoitajien kuvaukset. Hän pitää MedOnen laatua poikkeuksellisen hyvänä.

Tilaajan tehtävä on selvittää ongelmat

Lääkintöneuvos Mattila katsoo, että viimekädessä valvontavastuu kuuluu sosiaali- ja terveysministeriölle, mutta ensimmäisenä hän toivoisi, että palvelun tilaaja ryhtyisi selvittämään väitettyjä väärinkäytöksiä.

- Oleellista tässä on, että tilaaja eli Tampereen kaupunki on vastuussa tästä toiminnasta potilaille ja väestölle ihan niin kuin omastakin toiminnastaan.

- Tärkeää olisikin nyt kuulla Tampereen kaupungin edustajaa tapauksen selvittämiseksi, Mattila tiivistää Huomenta Suomen haastattelussa.

Mattila kertoo, että Tampere on yksi muutamista Suomen kunnista, jotka ovat tehneet strategisena valintana niin sanotun tilaaja-tuottaja mallin erottamisen.

- Tampereella yksityisen palvelun tilaamisesta vastaa sosiaali- ja terveyslautakunta tai perusturvalautakunta.

Lue myös:

Katso lääkintöneuvos Jukka Mattilan haastattelu: (Huomenta Suomi 4.10.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot