Mainos
Mainos

Lääkkeetön huumehoito jäänyt korvaushoidon jalkoihin

Lääkkeetön huumehoito on jäänyt Suomessa korvaushoidon jalkoihin.

Vuoden aikana hoitoon hakeutuu yli 10 000 huumeiden ongelmakäyttäjää. Valtaosa huumehoidosta tapahtuu avohoidossa ja perustuu lääkkeisiin.

Lääkkeettömään ja yhteisölliseen huumehoitoon on Suomessa vain 80 hoitopaikkaa. Asiakkaan hoitojakso kestää 1-6 kuukautta.

Lääkkeettömässä hoidossa asiakkaita ei hoideta rauhoittavilla tai korvaushoitolääkkeillä, vaan nojataan yhteisölliseen tukeen ja tiukkaan päihteettömään päivärytmiin. Kodinomaisessa yhteisössä harjoitellaan vastuunottoa ja toisista välittämistä.

- Tavoitteena on elämäntavan, asenteiden ja identiteetin pysyvä muutos, ei vain aivokemian hoitaminen, Järvenpäässä toimivan Hietalinna-yhteisön johtaja Yrmy Ikonen sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yli puolet lääkkeettömän huumehoidon läpikäyneistä on yhä vuoden kuluttua raittiita.

Suomessa on vajaat 20 000 huumeiden ongelmakäyttäjää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot