Mainos
Mainos

Lääkkeiden Kela-korvaukset pienenemässä

Lääkkeistä maksettava Kela-korvaus pienenee, mikäli lääkemenojen vähentämistä pohtineen työryhmän ehdotus toteutuu.

Työryhmä ehdottaa, että lääkkeistä maksettava peruskorvaus lasketaan nykyisestä 42 prosentista 35 prosenttiin. Alempi erityiskorvaus laskisi 72 prosentista 65 prosenttiin. Ylempi erityiskorvaustaso säilyisi ennallaan eli sen piiriin kuuluvat lääkkeet korvattaisiin potilaille kokonaan.

Paljon lääkkeitä käyttävien asemaa työryhmä helpottaisi alentamalla vuotuista lääkkeiden omavastuukattoa. Kun vuotuisten lääkekustannusten omavastuu on tänä vuonna 700 euroa, työryhmä laskisi sitä noin 50 eurolla.

Työryhmä esittää myös, että joidenkin lääkeryhmien hintoja alennettaisiin hieman.

Hallitusohjelmassa on sovittu, että valtion lääkekorvausmenoja vähennetään vuositasolla 113 miljoonalla eurolla. Tavoitteeseen on päästävä jo ensi vuonna.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 15.2.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot