Mainos
Mainos

Lääkkeiden korvauksiin viitehintajärjestelmä

Suomessa otetaan huhtikuussa käyttöön lääkkeiden viitehintajärjestelmä, johon kuuluvat useimmat vaihtokelpoiset lääkevalmisteet. Samalla lääkevaihdon piiriin tulee aiempaa enemmän lääkkeitä.

Käytännössä viitehintajärjestelmä tarkoittaa sitä, että Kela maksaa järjestelmään kuuluvista lääkkeistä korvauksen enintään viitehinnasta. Jos asiakas ei halua vaihtaa viitehintaa kalliimpaa lääkettään edullisempaan, hän saa Kela-korvauksen viitehinnasta ja maksaa viitehinnan ylittävän osuuden itse. Viitehintaa edullisemmista lääkkeistä korvaus maksetaan lääkkeen myyntihinnasta.

Lääkäri voi kieltää lääkevaihdon lääketieteellisistä tai hoidollisista syistä ja merkitä kiellon reseptiin, jolloin korvaus maksetaan lääkkeen myyntihinnasta.

Viitehintajärjestelmä muuttaa lääkekorvausten perusteita. Viitehintajärjestelmän arvioidaan pienentävän lääkekorvauskuluja vuosittain 52 miljoonaa euroa. Asiakkaiden taas arvioidaan säästävän lääkkeensä edullisempaan vaihtamalla 33 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot