Mainos
Mainos

Lääkkeiden lisäkorvaukset suoraan apteekista

Aiemmin lääkkeiden korvaukset oli haettava erikseen Kelasta.

Suurista lääkekustannuksista maksettavan lisäkorvauksen voi vastedes saada suoraan apteekista. Kun lääkeostojen vuotuinen omavastuuosuus on täyttynyt, asiakas saa lisäkorvauksen esittämällä apteekissa Kelan lähettämän ilmoituksen.

Aiemmin lisäkorvausta oli haettava Kelasta erikseen ja hakemukseen oli liitettävä kuitit lääkeostoista. Vuoden mittaan hakemuksia saattoi kertyä useita.

Asiakkaalla on oikeus lisäkorvaukseen, jos korvattujen lääkkeiden, perusvoiteiden tai kliinisten ravintovalmisteiden yhteenlasketut kustannukset ylittävät omavastuuosuuden, joka on tänä vuonna 643,14 euroa.

Yleensä lääkekorvaukset vähennetään suoraan lääkkeen ostohinnasta jo apteekissa. Kela seuraa asiakkaan maksamien lääkekustannusten kertymistä. Vuotuisen omavastuuosuuden ylittyessä Kela lähettää asiakkaalle kirjeen, jossa on mukana erillinen lomake apteekkia varten. Esittämällä tämän lomakkeen ja Kela-kortin asiakas saa reseptilääkkeensä maksamalla niistä vain lääkekohtaisen omavastuuosuuden puolitoista euroa.

Viime vuoden suurista lääkekustannuksista lisäkorvausta haetaan entiseen tapaan. Korvausta voi hakea kesäkuun loppuun saakka.

Toissavuonna lisäkorvauksia maksettiin 114 miljoonaa euroa, mikä on kymmenesosa kaikista lääkekorvauksista. Lisäkorvausta sai 166 000 henkilöä eli noin kolme prosenttia väestöstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot