Mainos
Mainos

Lääkkeitä katoaa hoitohenkilöstön taskuun - vahvat kipulääkkeet yleisimpiä

Yhä useampi terveydenhuollon ammattilainen anastaa lääkkeitä töistä, kertoo Mediuutiset. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus (TEO) kertoo, että sen tietoon tulee yhä useammin tapauksia, joissa etenkin hoitohenkilöstö on ottanut lääkkeitä omaan käyttöön.

- No suurimmaksi osaksi kyseessä on lääkkeet, jotka vaikuttavat keskushermostoon. Tällaisia ovat mm. vahvemmat kipulääkkeet ja ahdistukseen ja unettomuuteen käytettävät lääkkeet kuten bentsodiatsepiinit, kertoo lääkintöneuvos Pirjo Pennanen TEO:sta.

Pennanen arvelee kehityksen johtuvan siitä, että lääkkeiden väärinkäyttö ja sekakäyttö lisääntyy yhteiskunnassamme koko ajan. Myös henkilökohtaisen elämän kriistilanteet saattavat altistaa hoitohenkilökuntaa ottamaan lääkkeitä työpaikan lääkekaapista.

Väärinkäytökset ja lääkkeiden varastamistapaukset tulevat usein ilmi inventaarion yhteydessä.

Pennanen kertoo, että sairaaloihin on jaettu sosiaali- ja terveysministeriön laatimat oppaat läkkeiden käytöstä ja käsittelystä.

Lääkkeiden ja päihteiden väärinkäyttö on usein taustalla, kun TEO poistaa terveydenhuollon työntekijältä oikeuden harjoittaa ammattiaan tai rajoittaa sitä.

TEO korostaa, että lääkevarkaus on rikos, josta tulee ilmoittaa poliisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme