Mainos
Mainos

Laamannit arvostelevat jäännösrangaistusta

Käräjäoikeuksien päälliköt arvostelevat niin sanottua jäännösrangaistusta Helsingin sanomien kyselyssä. Myöskään ehdonalaiseen vapautumisen mekaanisuus ei saa täyttä hyväksyntää.

Suurin osa päälliköistä, eli laamanneista, ei sulata sitä että vuosienkin vankeusrangaistuksista voi selvitä yhden kuukauden istumisella.

Jäännösrangaistuksesta puhutaan silloin kun vanki syyllistyy ehdonalaisessa ollessan uuteen rikokseen ja hänet tuomitaan. Vaikka edellistä ehdonalaista tuomiota olisi ollut voimassa vielä vuosia, vanhasta rangaistuksesta jää istumista vain kuukausi, joka lisätään uuteen tuomioon.

Moni laamanneista toivookin jäännösrangaistussääntöön harkinnan mahdollisuutta.

Myöskään ehdonalaiseen vapautumisen mekaanisuus ei saa laamannien täyttä hyväksyntää. Nykyään ensikertalainen esimerkiksi istuu tuomiostaan vain puolet. Rikoksenuusija vapautuu ehdonalaiseen, kun on istunut kaksi kolmasosaa tuomiostaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme