Mainos
Mainos

Laaninen: Emme etsi ulkopuolisia ehdokkaita - "Väyrynen ylivoimainen ehdokas"

Keskusten puoluesihteeri Timo Laaninen suhtautuu kielteisesti puolueen ulkopuolisiin presidenttiehdokkaisiin. Hänen mukaansa ulkopuolisista nimistä ei ole edes keskusteltu.

Laanisen mukaan keskustalla ei ole kuitenkaan mitään hätää, koska puolueella on yksi varteenotettava ehdokas.

– Jos presidentti valittaisiin ansioluettelon perusteella, niin Paavo Väyrynenhän olisi joka suhteessa ylivoimainen ehdokas kaikkiin puolueisiin verrattuna. Ei tässä mikään hätä ole, Laaninen kertoo MTV3 Uutisille.

Martti Ahtisaaren sekä Sauli Niinistön presidenttikampanjoissa kunnostautunut Jussi Lähde ehdotti tänään Ilta-Sanomien haastattelussa ulkopuolista ehdokasta keskustalle. Jussi Lähteen mukaan tällainen vaikuttaja on Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen. Jussi Lähteen mukaan Riekkinen on sanavalmis ja luottamusta herättävä ehdokas.

Laaninen ei ajatukselle kuitenkaan lämpene.

– En nyt jaksa innostua tämmöisestä. Keinotekoista. Mutta jos sikäläiset piirijärjestöt innostuisivat, niin mikäpä siinä.

– Meillä on sovittu, ettei puoluejohto valitse ehdokkaita, vaan piiri- ja paikallisyhdistykset, Laaninen selvittää.

Hänen mukaansa keskusteluissa on ollut mukana vain puolueen piirissä tunnettuja henkilöitä.

– Enkä pidä realistisena, että tässä lähdettäisiin epätoivoisesti etsimään jotain ulkopuolista ehdokasta.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut Wille Riekkistä kommentoimaan mahdollista presidentti-innokkuuttaan. EU:n talouskomissaari Olli Rehn kieltäytyi keskustan presidenttiehdokkuudesta eilen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme