Mainos
Mainos

Laaninen: Opposition vaalipuhe nostanut lainojen korkoa

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen syyttää oppositiota rahamarkkinoiden säikyttelystä vaalipuheilla.

- Epävarmuuden ruokkiminen on jo tällä viikolla nostanut korkotasoa Suomessa, typerien ja vastuuttomien vaalipuheiden seurauksena, Laaninen väittää kannanotossaan.

Laanisen mukaan viime päivinä on tullut selväksi myös se, että sinipunavoimat nostavat päätään.

- Me tiedämme kokemuksesta, mitä sinipunaisesta hallituspolitiikasta seuraisi. Leikkaukset ja lakkautukset. Suuressa osassa maata kuntia lakkautettaisiin ja suomalaisten perusturvaa leikattaisiin.

Laanisen mielestä politiikasta tulisi jälleen nollasummapeliä: toisilta otetaan, jotta toisille voitaisiin antaa enemmän.

-Rujoa ja eriarvoista menoa siis, puoluesihteeri varoittelee.

Jungner vastaa: Keskusta peloissaan

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner vastaa Laanisen kannanottoon tiedotteessaan. Jungner nimittää Laanisen käsitystä korkomarkkinoista "hyvin omalaatuiseksi".

- Korot ovat nousussa ennen kaikkea siksi, että oikeistohallituksen toimet, kuten energiaverojen korotukset, ovat kiihdyttäneet inflaatiota. Myös oikeistohallituksen vastuuton lisävelanotto lietsoo epävarmuutta, Jungner kirjoittaa.

Jungnerin mielestä Laanisen kannanotto on esimerkki siitä, että "keskustan kaikessa toiminnassa näkyy pelko vallan menettämisestä".

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme