Mainos
Mainos

Laaninen: Soini ja SDP tuhoisia maaseudulle

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen pitää perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kosiskeluja SDP:n suuntaan vaarallisina maaseudulle.

Soini piti sunnuntaina Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa SDP:tä perussuomalaisille isoja porvaripuolueita luontevampana hallituskumppanina. Soini perusteli tätä sillä, että perussuomalaiset ja SDP vastustivat samassa rintamassa Kreikan tukemista.

Laaninen muistuttaa, että Paavo Lipposen (sd.) johtama hallitus aloitti julkisen talouden säästötalkoot vuonna 1995 leikkaamalla ensi töikseen maatalouden kansallista tukipakettia.

- Nytkin SDP vaatii maatalouden "tukiriippuvuuden vähentämistä", käytännössä maataloustukien leikkaamista, Laaninen muistuttaa kannanotossaan.

Laanisen mukaan SDP:n asenteista maaseutua kohtaan kertoo myös sen pitkäaikainen vaatimus kiinteistöveron ulottamisesta maa- ja metsätalousmaahan. Sosiaalidemokraattien pyrkimys kuntien määrän rajuun vähentämiseen merkitsisi myös erityisesti maaseudun pienten kuntien joutumista lahtipenkkiin ja päätösvallan ja palveluiden karkaamista suuriin keskuksiin, hän listaa.

-Tämän kaiken Soini on nyt ilmeisesti valmis nielemään sosiaalidemokraattien yhden taktisen Kreikka-äänestyksen kylkiäisenä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme