Mainos
Mainos

Lääninhallitus antoi varoituksen asunnonvälittäjälle

Etelä-Suomen lääninhallitus on antanut helsinkiläiselle kiinteistönvälittäjälle Asuntoleijonat Oy:lle varoituksen välityslain rikkomisesta.

Yhtiö jatkoi lääninhallituksen huomautuksista huolimatta sähköisen toimeksiantosopimuksen tarjoamista kuluttajille.

Viime vuonna voimaan tullut uusi välityslaki mahdollisti toimeksiantosopimuksen tekemisen sähköisesti, kun se oli aiemmin mahdollista tehdä vain kirjallisesti. Sopimusta ei kuitenkaan voi tehdä tavallisena sähköpostina tai internetissä, vaan se on tehtävä sähköistä henkilökorttia tai vastaavaa varmennetta käyttäen.

Etelä-Suomen lääninhallitus tarkasti keväällä kiinteistön- ja vuokravälittäjien sähköistä sopimustoimintaa. Tarkastuksessa löytyi useita välittäjiä, jotka tarjosivat internetissä lainvastaista sähköistä toimeksiantosopimusta.

Varoituksen saanut yhtiö on ainoa välittäjä, joka ei muuttanut toimintaansa lääninhallituksen puututtua asiaan. Lääninhallituksen tiedossa ei ole yhtään välitysliikettä, joka tarjoaisi lain vaatimukset täyttävää sähköistä toimeksiantosopimusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme