Mainos
Mainos

Lääninhallitus: Hammaslääkärikoulutus takaisin Kuopioon

Itä-Suomen perusterveydenhuollossa on tällä hetkellä arviolta 30-40 hoitamatonta hammaslääkärinvirkaa. Läänihallitus uskoo palvelujen huonontuvan entisestään eläköitymisen myötä, ellei uutta työvoimaa saada Itä-Suomeen.

Itä-Suomen lääninhallitus vaatii hammaslääketieteellisen koulutuksen aloittamista uudelleen Kuopion yliopistossa. Lääninhallituksen mielestä kansalaisten yhdenvertaisuus hammashuollon palvelujen saatavuudessa ei toteudu asianmukaisesti alueellisen hammaslääkärivajeen vuoksi.

Lääninhallitus on luovuttanut vetoomuksensa peruspalveluministeri Liisa Hyssälälle ja itäsuomalaisille kansanedustajille.

Itä-Suomen perusterveydenhuollossa on nyt arviolta 30-40 hoitamatonta hammaslääkärinvirkaa. Vaikeuksia on myös sijaisten saannissa. Samalla kansalaisten valitukset lääninhallitukseen hammashuollon palvelujen saatavuudesta ovat lisääntyneet.

Lääninhallitus uskoo palvelujen huonontuvan tulevaisuudessa entisestään hammaslääkäreiden eläköitymisen myötä, ellei uutta työvoimaa saada Itä-Suomen alueelle. Lääninhallitus on jo valmistellut koulutuksen uudelleen aloittamista yhteistyössä Kuopion yliopiston, Savonia ammattikorkeakoulun ja Kuopion kaupungin kanssa.

Kuopion hammaslääketieteellinen tiedekunta lopetettiin valtioneuvoston päätöksellä 1992. Tehokkaan koulutusyksikön lakkautusta vastustettiin tuolloin, koska sen katsottiin aiheuttavan suuria hankaluuksia koko Itä-Suomen terveyspalveluille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme