Mainos
Mainos

Lääninhallitus hyväksyy Igglon toiminnan

Helmikuussa toimintansa aloittanut Igglo julkaisee nettisivuillaan kuvia taloista ja yrittää niiden avulla yhyttää asunnon ostosta kiinnostuneet sekä myyntihalukkaat.

Etelä-Suomen lääninhallituksen mukaan kiinteistöjen kuvaaminen ja markkinointi internetissä ilman kirjallista toimeksiantoa on lainmukaista.

Lausunto merkitsee voittoa pääkaupunkiseudun asunnonvälitysmarkkinoiden haastajaksi ryhtyneelle Igglo-ketjulle, joka on kuvannut kerros- ja rivitaloja nettisivuilleen, ilman että kiinteistöjen asiakkaat ovat välttämättä edes myymässä asuntoaan.

Kiinteistömarkkinoiden haastajaksi ryhtynyt Igglo hakee räväköillä tempauksilla julkisuutta. Igglo aloitti helmikuussa toimintansa kuvaamalla 40 000 pääkaupunkiseudun kiinteistöä nettisivuilleen, ilman että talojen omistajilla oli aikomusta myydä asuntojaan.

Moni asunnon omistaja valitti, kun löysi kiinteistövälittäjän sivuilta kuvia omasta talostaan.

Suomen kiinteistövälittäjäliitto valitti Igglon toiminnasta lääninhallitukseen. Lääninhallituksen lausunto on kuitenkin yksiselitteinen: kerros- ja rivitalojen kuvaaminen ei ole hyvän välitystavan vastaista. Myös niin sanotut hiljaiset myynti-ilmoitukset ovat laillisia, eli asunnon omistaja voi laittaa välittäjän nettisivuille tietoja asunnostaan ilman kirjallista toimeksiantoa.

- Kyllä se meidän mielestä on tietysti hyvä kun tällainen kilpailijoiden provokaatio, jos sitä tällaiseksi voi kutsua, niin se on tietysti herättänyt kuluttajien mielessä epäilyjä. Ja meille se on tietysti ollut tämä vastaus itsestään selvä, koska olemme niin kuin hyvässä hengessä tarkastaneet tämän toiminnan laillisuuden jo hyvissä ajoin viime syksynä, ennen kuin tätä toimintaa lähdettiin starttaamaan, Igglon toimitusjohtaja Mikko Ranin painottaa.

On todennäköistä, että lääninhallituksen lausunnon jälkeen nettiin keskittyvä kiinteistövälitys tulee yleistymään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme