Mainos
Mainos

Laatuerot koulujen välillä huolestuttavat kunnissa

Yksityiskoulujen rahoituskiista ei kosketa yhtä syvästi muita paikkakuntia kuin Helsinkiä, koska yksityiskouluja on muualla selvästi vähemmän. Yle uutisoi viime viikolla Helsingin opetustoimen ja yksityiskoulujen välille syntyneestä rahoituskiistasta.

Tällä hetkellä yksityiskoulut saavat oppilaskohtaisen kotikuntakorvauksen sen perusteella, millaisia oppilaita kunnassa keskimäärin on. Koulu saa siis lisän esimerkiksi ruotsia äidinkielenään puhuvista, vaikka koulussa ei olisi yhtäkään tällaista oppilasta.

Puheenjohtaja Aki Holopainen Yksityiskoulujen liitosta uskoo, että yhteistyö kuntien ja yksityisten koulutuksen järjestäjien välillä sujuu pääkaupungin ulkopuolella hyvin.

Toistaiseksi kunnissa huolta ovat herättäneet lähinnä mahdolliset laatuerot koulujen välillä.

Kuntaliitossa uskotaan, että yksityiskoulujen rahoitus on esillä ensi vuonna, kun kuntien valtionosuusprosentti alenee.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot