Mainos
Mainos

Hoitaja laukoo rasistisia mielipiteitä netissä leviävässä videossa – Iltalehti: Nainen irtisanottu

Internetissä leviää tällä hetkellä video, jossa Myllypuron terveysasemalla toimivan HUSLAB:in laboratoriossa työskennellyt apuhoitaja haukkuu maahanmuuttajataustaisia asiakkaita erilaisin pilkkanimin, ja ilmaisee selkeästi rasistiset asenteensa näitä kohtaan. Iltalehden haastattelemat naisen työnantajan edustajat kertovat olevansa tietoisia tapauksesta.

Nainen kertoo muun muassa maahanmuuttajien kantavan erilaisia tauteja, todeten esimerkiksi näiden kärsivän perinnöllisistä taudeista ja ”melkein kaikkien” kantavan tuberkuloosia. Naisen mukaan maahanmuuttajataustaiset eivät myöskään toimi oikein terveydenhoidossa, ja hän vastaavasti osoittaa oman asenteensa näitä kohtaan.

–Mä en koskaan katso silmiin. En sano huomenta, enkä tervehdi. Ne on sontaa mun jalan alalla. Mä näytän niille kaikilla ilmeillä, että ”sä vitutat mua”.

Hän väittää muun muassa käyttävänsä näihin paksuinta neulaa verinäytettä ottaessaan, ja kertoo huvittuneen kuuloisesti näiden ”vinkuvan tilanteessa”.

Iltalehden haastattelema Myllypuron terveysaseman ylilääkäri Ragnar Ulfvens kertoo kuulleensa tapauksesta ja saaneensa ilmoituksen hoitajasta. Iltalehden tietojen mukaan hoitaja on nyttemmin irtisanottu, mutta HUSLABin toimialan johtaja ei lehdelle vahvista asiaa. Hän ei ota kommentoi yksittäisen työntekijän asiaa, mutta sanoo rasismille olevan täydellinen nollatoleranssi.

Juttua ja otsikkoa muokattu 27.9. klo 20.57. Korjattu hoitajan ammattinimike laboratoriohoitajasta apuhoitajaksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot