Mainos
Mainos

Ladbrokesilta tuki Wallinin nettipokeriehdotukselle

Ladbrokes haluaa olla mukana kehittämässä kilpailutettua, mutta säänneltyä rahapelitoimintaa Suomessa.

Maailman suurimpiin peliyhtiöihin kuuluva Labrokes tukee kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin ehdotusta, jonka mukaan Veikkaukselle ja Raha-automaattiyhdistykselle annettaisiin mahdollisuus tarjota nettipokeria suomalaiskuluttajille. Ladbrokes edellyttää, että Suomen pelipolitiikka sopeutetaan EY-tuomioistuimen asettamiin raameihin, ja että Suomen valtio avaa säännellyt ja kilpailutetut pelimarkkinat, jotka hyödyntävät niin pelikuluttajaa kuin yhteiskuntaakin.

- Vihdoinkin varteenotettava ehdotus verrattuna sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesten viime viikkoina harjottamaan täysin epärealistiseen hapuiluun, Ladbrokesin Suomen toiminnasta vastaava Juha Kvist toteaa Wallinin aloitteesta.

Kvistin mukaan Ladbrokes haluaa olla mukana kehittämässä kilpailutettua, mutta säänneltyä rahapelitoimintaa Suomessa.

- Peliyhtiöiden on kannettava vastuunsa rahapelien aiheuttamista haitoista konkreettisesti. Tällä hetkellä tilannetta voisi lähinnä luonnehtia huulien heilutteluksi, Kvist sanoo.

Ladbrokes toivoo kovia sosiaalipoliittisia ehtoja, jotka selvästi osoittavat, miltä sosiaalisen vastuun tulee näyttää. On esimerkiksi asetettava selviä rajoituksia liittyen rahapelien markkinointiin ja alaikäisten pelaamismahdollisuuksiin, jonka lisäksi on toteutettava sosiaalipoliittisia toimenpiteitä haittojen ennaltaehkäisemiseksi. Nykytilanteessa valtiollisten peliyhtiöiden harjoittamaa mainontaa koskevia rajoituksia ei periaatteessa ole lainkaan olemassa.

- Olemme vakuuttuneita siitä, että monopolista vapaa, kilpailutettu ja säännelty pelitoiminta ei ainoastaan hyödytä peliasiakkaita, peliongelmaisia tai peliriippuvaisia. Myös valtio ja elinkeinoelämä kehittyvät kun edellä mainitut vaatimukset täyttävät pelimarkkinat sallisivat uusia toimijoita, monimuotoisuutta, taloudellista kasvua ja sen myötä lisääntyviä työpaikkoja, Kvist sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme