Mainos
Mainos

Lahden jengioikeudenkäynnissä tiukat turvatoimet

Lahdessa käydään kolmoissurman oikeudenkäyntiä tiukkojen turvajärjestelyjen sävyttämänä. Syytteessä on murhasta kolme rikollisjengiläistä, joille vaaditaan elinkautisia tuomioita.

Kolmikon autonkuljettajaa syytetään avunannosta murhaan. Kolmoissurma tapahtui lahtelaisessa pizzeriassa viime vuonna. Kyseessä oli rikollisjengien keskinäinen välienselvittely, jota syyttäjä kuvaa kostoiskuksi.

Oikeus koolla poliisien liikuntahallissa

Oikeudenkäynnistä odotetaan päästöstä kello 16:n jälkeen. Oikeutta käydään Lahden poliisitalon kellarin liikuntasalissa. Muun muassa lähikatuja on suljettu.

Jutun taustaa

Oikeudenkäynnissä on kyse 18. tammikuuta 2000 tapahtuneista henkirikoksista. Tuolloin Lahden keskustassa sijaitsevassa Ararat -lounasravintolassa ammuttiin kolme miestä. Kaksi kuului Bandidos-moottoripyöräjengiin sekä yksi porilaiseen Black rhinos -jengiin. Verilöyly sattui keskellä päivää.

Tapahtumat baarissa kestivät 30 sekuntia. Käytännössä kyse oli teloituksista. Toimintatapana oli ampua järeällä käsiaseella vartaloon ja pistoolilla päähän. Aseistuksena ampujilla oli katkaistu haulikko, 22-kaliiperin pistooli ja 44-kaliiperin revolveri. Useimmat laukaukset ammuttiin lähes kosketuslaukauksina. Tapahtumahetkellä baarissa oli kaikkiaan 23 ihmistä, joista seitsemän sai osumia. Kolme siis kuoli. Neljäskin jengiläinen olisi kuollut, jos hänellä ei olisi ollut luotiliivejä päällä.

Murhista syytetyt miehet ovat aikaisemmin kuuluneet Cannonball -jengin Lahden osastoon, mutta eronneet siitä ennen ampumisia. Kaikilla on taustalla väkivaltarikoksia. Käsiteltävät henkirikokset sattuivat erään toisen oikeudenkäynnin lounastauolla. Jutussa puitiin aikaisempaa tapausta, jossa Bandidos-jengiläiset olivat ampuneet entistä Cannonball -jengiläistä jalkaan. Jalkaanammuttu ei ole syytettynä murhajutussa.

Murhista syytetyt ovat mielentilatutkimuksen mukaan kaikki ovat olleet tekohetkellä täydessä ymmärryksessä. Miehet ovat itse kiistäneet teot.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme