Mainos
Mainos

Lahden johtajavalinta "tasa-arvoinen"

Lahden kaupunki ei käräjäoikeuden mukaan rikkonut tasa-arvolakia valitessaan apulaiskaupunginjohtajan virkaan yhteiskuntatieteiden maisteri Markku Porvarin ansioituneemman naishakijan sijasta.

Valituksen tehnyt Kuopion lääninoikeuden sihteeri Liisa Kiianlinna ei saa vaatimaansa 100000 markan korvausta, ja joutuu lisäksi korvaamaan Lahden kaupungille oikeudenkäyntikulut, yli 18000 markkaa.

Käräjätuomari Tarja Solaja katsoo, ettei ratkaisussa ollut kysymys siitä, valitaanko virkaan mies vai nainen. Sen osoitti myös valintaprosessi, jossa oli aivan loppuun asti mukana myös naispuolisia hakijoita. Kiianlinna ei saanut valintaprosessissa yhtään ääntä.

Porvari valittiin sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa että vankan talousasioiden tuntemuksensa vuoksi. Hän oli aiemmin hoitanut Lahden seurakuntayhtymän hallintoa ja taloutta.

Kiianlinna yritti kanteessaan vedota korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen, joka kumosi Porvarin ensimmäisen valinnan apulaiskaupunginjohtajaksi.

Käräjäoikeuden mukaan valitsijat eivät tienneet päätöstä tehdessään, ettei Porvari muodollisesti täyttänyt viran kelpoisuusehtoja. Porvarilta puuttui tuolloin kunnallishallinnon kokemusta, jota hän ehti hankkia myöhempää valintaa varten toimiessaan virassa väliaikaisesti. Kelpoisuusehto tosin poistettiin ennen uutta vaalia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme