Mainos
Mainos

Lahden kebab-grilliräjäytys hoviin

Lahden kebab-grilliräjäytys menee Kouvolan hovioikeuden harkittavaksi. Johtava kihlakunnansyyttäjä Pekka Noronen on tyytymätön sekä rikosnimikkeisiin että rangaistuksiin, joihin Lahden käräjäoikeus viime viikolla päätyi.

Intialaisen omistaman kebab-grillin räjäyttäneet nuoret miehet saivat kahden vuoden vankeustuomion mm. tuhotyöstä. Heidän autonkuljettajansa selvisi puolellatoista vuodella ehdollista.

Kihlakunnansyyttäjä Norosen mielestä rikosnimike on syytä määritellä hovioikeustasolla, sillä hän ei ole löytänyt vastaavaa juttua. Itse hän piti tapausta törkeänä tuhotyönä, koska räjäytys tapahtui kaupungin keskusta-alueella asutussa kerrostalossa.

Noronen olisi rangaistuksissa ottanut huomioon sen, että tekijät kertoivat vihaavansa ulkomaalaisia.
-Rasistisia mielipiteitä pitäisi tarkastella ihmis- ja perusoikeuksien kannalta, vaikkei seikkaa olekaan mainittu rikoslain rangaistuksen koventamisen perusteena. Sellaisesta oikeudenkäytöstä on Suomessa jo esimerkkitapauksia.

Lahdessa langetettuihin tuomioihin ei miesten ulkomaalaisvastaisuus vaikuttanut. Käräjäoikeus piti 20-22-vuotiaita tekijöitä pikemminkin turhautuneina ja lapsellisina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme